BOOKING


 

Ruta-2. (Senderisme, Bicicleta de muntanya, Jogging…)

 

Sortida:

Mirador d'Es Cards

Mirador d’Es Cards al camí de Ronda Sud. Tossa

Aquesta es una ruta amb moltes opcions. No gaire complicada de fer. Potser un pel més dura amb bicicleta que caminant. Sortim de l’oficina de turisme. Ja de sortida tenim tres variants per on anar: 1- Per darrera el cementiri passant pel Torrent d’es Moros per arribar al xalet Vermell. 2- Endinsar-nos cap al poble per l’Av del Pelegrí i pujar per sa Torre d’es Moros. 3- Anar fins la platja d’es Codolar i pujar les escales que porten dalt de ses Cumbres. Crec que aquesta es la millor encara que per bicicleta s’ha de fer al revés doncs hi han escales de pujada, on hi han millor vistes i es el recorregut autèntic i marcat del camí de Ronda. Per tant, parlarem sobre aquesta darrera.

Es Codolar. Vorejada per la ruta.

Es Codolar. Vorejada per la ruta.

Un cop passat el paratge d’Es Cards, on hem pogut contemplar les runes de dos xalets antics, passem pel costat de l’antic circuit de motos  direcció Xalet Vermell, el qual trobem a la dreta després d’uns centenar de metres. Seguidament trobem una bifurcació: cap a la dreta ens dirigim cap a Can Viles i el camp de Tir i cap a l’esquerra anem a ses alzines i a Es Llevadó. Tombem a l’esquerra, cap a Ses Alzines, i al primer revolt a l’esquerra, sobre el talús, hi ha una Vil.la Romana. Diuen que en aquesta Vil.la Romana es premsava el raïm i s’enviava el most cap a la Vil.la Romana de Tossa mitjançant unes conduccions que encara son visibles al terra.Ens endinsem pel poble per l’Av Pelegrí i el Carrer Laguardia, passem pel Socors i arribem al carrer Portal a peu de Ses Muralles. Pugem cap amunt voltant ses Muralles fins que trobem la Preciosa platja D’es Codolar. Trenquem a la dreta i passem per mig de cases antigues del poble on trobem a l’esquerra  les escales que porten al camí d’Es Cards. En tot aquest recorregut gaudim d’unes vistes impressionants de Tossa i de la Vila Vella, i de la platja d’Es Codolar, doncs aquesta escala esta construïda a la vora del penya segat de la platja. El camí que porta a Es Cards també es d’una bellesa extraordinària. També voreja el penya segat. Darrerament s’ha adecentat el camí de ronda, que es el que estem seguint, posant-li baranes i fent-lo més segur.

Es Llevadó:

Tornem uns metres enrera per on acabem de passar i agafem el camí d’Es Llevadó. Actualment aquest camí no esta en gaire bon estat per les plujes i es ple de xargalls, però es completament transitable tant per bicicletes com per caminants. Desprès de caminar durant 10-15 minuts arribem al Càmping Cala Llevadó, al costat del supermercat. Seguim a l’esquerra i baixem fins a Cala Llevadó, una petita platja de sorra i pedres amb una aigua completament transparent i neta. Seguim per una glorieta que hi ha, de servei, al costat de l’aigua i anem a la Cala d’en Carlos, també una platja molt tranquila i neta, de còdols. En aquesta hi ha una guingueta per refrecar-nos. (Els que vagin en bicicleta en aquest punt han de fer marxa enrera fins al supermercat i prendre l’altre camí dins el càmping que baixa fins la platja de Santa Maria d Llorell). Un cop travessada aquesta Cala passem pel mig de les roques i ens diriguim a la platja de Cala Figuera, naturista i encantadora. A  Cala Figuera hi han unes escales que et portaran al camí de baixada de la platja de Llorell. Una platja de sorra gruixuda i bastant llarga, dividida en dues per unes roques (Sta Maria i Llorell) la qual hem de creuar fins a Sta Maria de Llorell, en aquestes platges  hi trobarem dos restaurants.

Després hem d’agafar terreny asfaltat fins a dalt,  on hi ha el control. Creuem la carretera de Lloret i a l’altre banda, per la part de Can Toni Pau, trobarem un camí que ens conduïrà, pel terme de set forats, fins ben bé a Sa Rupit (camí que va al Càmping Tossa). Agafem aquest a la dreta i arribarem al Sant Eloi, passarem pel costat de els massos de Can Ratites i Can Coure, i després de aprox. 1 Km finalment arribarem al Parc de Sa Riera, al costat del Camp de Futbol.

No es exactement la ruta que surt al mapa, he substituït la part del camí de ronda que surt d’Es Cards i arriba a Cala Llevadó doncs no es transitable amb bicicleta de Muntanya. Sí es pot fer caminant. Aproximadament uns 12Km.

Ruta-2 (Senderismo, Bicicleta de Montaña, Jogging).

 

 

Platges de Llorell

Platges de Llorell

Esta es una ruta con muchas opciones y no muy complicada de hacer, tal vez un poco más dura en bicicleta que andando. Salimos de la oficina de turismo y ya de salida tenemos tres variantes por dónde ir: 1- Por detrás del cementerio pasando por Torrent d’es Moros para llegar al chalet Vermell. 2- Adentrarnos hacia el pueblo por la Av del Peregrino y subir por sa Torre d’es Moros. 3- Ir hasta la playa d’es Codolar y subir las escaleras que llevan arriba de ses Cumbres, creo que esta es la mejor, aunque para bicicleta debe hacerse al revés pues hay escaleras de subida, donde hay mejor vistas y es el recorrido auténtico y marcado del camino de Ronda. Por lo tanto, hablaremos sobre esta última.

Salida:

Escala d'Es Codolar al Camí de Ronda Sud

Escala d’Es Codolar al Camí de Ronda Sud

Nos adentramos por el pueblo por la Av Peregrí y la Calle Laguardia, pasamos por el Socors y llegamos a la calle Portal a pie de Ses Murallas. Subimos hacia arriba alrededor ses Murallas hasta que encontramos la Preciosa playa D’es Codolar. Giramos a la derecha y pasamos por medio de casas antiguas del pueblo donde encontramos, a la izquierda, las escaleras que llevan al camino de Es Cards. En todo este recorrido disfrutamos de unas vistas impresionantes de Tossa y de la Villa Vella, y de la playa d’Es Codolar, pues esta escalera está construida al borde del acantilado de la playa. El camino que lleva a Es Cards también es de una belleza extraordinaria. También bordea el acantilado. Últimamente se ha adecentado el camino de ronda, que es lo que estamos siguiendo, poniéndole barandillas y haciéndolo más seguro.

Vista del Cap de tossa des d'Es Cards

Vista del Cap de tossa des d’Es Cards

Una vez pasado el paraje de Es Cards, donde hemos podido contemplar las ruinas de dos chalets modernistas, pasamos por el lado del antiguo circuito de motos, dirección Chalet Vermell, el que encontramos a la derecha después de unos cien metros. Seguidamente encontramos una bifurcación: hacia la derecha nos dirigimos hacia Can Vilas y el campo de Tiro y hacia la izquierda vamos a ses Alzinas y  Es Llevadó. Giramos a la izquierda, hacia Ses Encinas, y en la primera curva a la izquierda, sobre el talud, hay una Vil.la Romana. Dicen que en esta Vil.la Romana se prensaba la uva y se enviaba el mosto hacia la Vil.la Romana de Tossa mediante unas conducciones que todavía son visibles en el suelo.

Es Llevadó:

Rètols Camí de Ronda Sud

Rètols Camí de Ronda Sud

Volvemos unos metros atrás por donde acabamos de pasar y tomamos el camino de Es Llevadó. Actualmente este camino no está en muy buen estado por las lluvias y se lleno de grietas, pero es completamente transitable tanto para bicicletas como para caminantes. Después de caminar durante 10-15 minutos llegamos al Camping Cala Llevadó, junto al supermercado. Seguimos a la izquierda y bajamos hasta Cala Llevadó, una pequeña playa de arena y piedras con un agua completamente transparente y limpia. Seguimos por una glorieta que hay, de servicio, junto al agua y vamos a la Cala de Carlos, también una playa muy tranquila y limpia, de guijarros. En esta hay un chiringuito para poder refrescarnos. (Los que vayan en bicicleta en este punto deben dar marcha atrás hasta el supermercado y tomar el otro camino dentro del camping que baja hasta la playa de Santa María de Llorell). Una vez atravesada esta Cala pasamos por medio de las rocas y nos diriguimos a la playa de Cala Figuera, naturista y encantadora. En Cala Figuera hay unas escaleras que te llevarán al camino de bajada a la playa de Llorell. Una playa de arena gruesa y bastante larga, dividida en dos por unas rocas (Sta Maria y Llorell) la que tenemos que cruzar hasta Sta Maria de Llorell, en estas playas encontraremos dos restaurantes.

No es exactemente la ruta que sale en el mapa, he sustituido la parte del camino de ronda que sale de Es Cards y llega a Cala Llevadó pues no es transitable en bicicleta de Montaña. Sí se puede hacer andando. Aproximadamente unos 12 Km. Después tenemos que coger terreno asfaltado hasta arriba, donde está el control. Cruzamos la carretera de Lloret y al otro lado, por la parte de Can Toni Pau, encontraremos un camino que nos conducirá, por el término de Set Forats, hasta  Sa Rupit (camino que va al Camping Tossa). Tomamos este a la derecha y llegaremos al San Eloy, pasaremos por el lado de las masías Catalanas de Can Ratites y Can Coure, y después de aprox.1 Km finalmente llegaremos al Parque de Sa Riera, junto al Campo de Fútbol.

www.infotossa.com